Η Διευθύντρια  κ. Δενδρινού Γεωργία  παραδίδοντας τη Σημαία  του Σχολείου στη μαθήτρια Ε. Ρ. και στους παραστάτες εξέφρασε την ευχή να τη κρατήσει με υπερηφάνεια και να προσθέσει με τη δική της δράση στον υψηλό  συμβολισμό της. Απευθυνόμενη σε όλους, σημαιοφόρο και παραστάτες, τους συνέστησε να είναι οι φρουροί και οι υπερασπιστές των ιδανικών που εκπροσωπεί  η Ελληνική Σημαία και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα την τιμήσουν  και ως μαθητές και ως ενεργοί και δημοκρατικοί πολίτες. Τέλος, τους ευχήθηκε στο όνομα της Ελληνικής Σημαίας, να κατακτήσουν τον κόσμο όλο με το πνεύμα τους και τον ελληνικό πολιτισμό.

 20191025 σημαια

" Σου παραδίδω τη σημαία του Σχολείου, το σύμβολο των αγώνων του ελληνικού έθνους.

Εύχομαι να τη κρατήσεις  με υπερηφάνεια και να προσθέσεις  με τη δική σου δράση στον υψηλό  συμβολισμό της .

Απευθύνομαι σε όλους τους συνοδούς της σημαίας: Σας ΣΥΣΤΉΝΟΥΜΕ να είστε  οι φρουροί και οι υπερασπιστές των ιδανικών που εκπροσωπεί  η Ελληνική Σημαία και είμαστε βέβαιοι ότι θα την τιμήσετε  και ως μαθητές και ως ενεργοί  και δημοκρατικοί πολίτες. Η πορεία σας στο σχολείο το εγγυάται αυτό.

Ελπίζω και εύχομαι να είστε πάντοτε ενάρετοι και άξιοι, να την κρατάτε ψηλά. Να την υπερασπίζεστε με πίστη και αφοσίωση. Ελπίζω ότι από εδώ και εμπρός ένας από τους σκοπούς σας, μία από τις σκέψεις σας θα είναι πώς να προσθέσετε ένα λιθαράκι στη δόξα της. Με το δικό του τρόπο ο καθένας. Η ιστορία της, οι αγώνες που έγιναν στο όνομά της, οι ηρωικές πράξεις ανθρώπων που την υπερασπίστηκαν, η δόξα της, να οδηγούν πάντα τις πράξεις σας. Στο όνομά της εύχομαι να κατακτήσετε τον κόσμο όλο με το πνεύμα σας και τον πολιτισμό μας.

Μπράβο σας, παιδιά, και συγχαρητήρια που βρίσκεστε σε αυτή τη θέση δίπλα στη σημαία μας."