17 Νοεμβρίου 2023
17Νοεμβριου23

 Το σχολείο μας τίμησε  τον αγώνα των φοιτητών του Πολυτεχνείου 1973 , αναπαριστώντας στο Θέατρο του 1ου Λυκείου όλα τα γεγονότα της ηρωικής αντίστασης των νέων αυτών ανθρώπων ενάντια στη χούντα .Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας ήρθαν σε επαφή με τη βίαιη καταστολή της δημοκρατίας από την επτάχρονη δικτατορία , τα βασανιστήρια των πολιτών που αντιστάθηκαν .

      Παραδειγματίστηκαν από τον ηρωικό αγώνα των φοιτητών που αυθόρμητα κατέλαβαν το Πολυτεχνείο στις 15-17 Νοεμβρίου 1973 και κατόρθωσαν την πρώτη σοβαρή ρωγμή του καθεστώτος! Στη σκηνή ζωντάνευσαν οι ιστορικές διαδηλώσεις των φοιτητών και φυσικά ο αυτοσχέδιος ραδιοφωνικός σταθμός των 1.050 χιλιόκυκλων που εξέπεμπε όραμα ελευθερίας και δημοκρατίας. 
     Σε συνέχεια του αφιερώματος, καλέσαμε στο σχολείο μας στις 11/12 τον βασικό εκφωνητή του ραδιοφώνου των φοιτητών του Πολυτεχνείου , Χρήστο Παπαχρήστου, για να συνομιλήσει με τους μαθητές του σχολείου μας! 
Ευχαριστούμε πολύ τον πατέρα της μαθήτριάς μας, Ιωάννας Φώτου, ο οποίος βιντεοσκόπησε την παράστασή μας και δημιούργησε  βίντεο!!!